Prindi see leht

Veebikoolitus "Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel"

Algus kell: 10:00
Lõpp kell: 15:15

Veebikeskkond BigBlueButton

Katrin Laikoja koolitus annab ülevaade enesekontrolli olemusest ja toiduhügieeni tagamise võtetest toidu käitlemisel eraelamus.

 

Koolitusel käsitletavad teemad:

  • Eraelamus toidu valmistamine
  • Toidukäitleja kohustused (toidu ohutus, enesekontroll, jälgitavus jne) ja vastutus
  • Enesekontrolliplaani koostamise juhend, enesekontrolli põhimõtted, eeltingimusprogrammid ja HACCP
  • Toiduhügieeni põhimõtted
  • Mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
  • Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid
  • Toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
  • Puhastamine, desinfitseerimine
  • Toidukäitlemisruumi korrashoid, kahjuritõrje
  • Isiklik hügieen

 

Koolitus toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“  toidu ja toiduohutuse valdkonna raames ja selle toimumist toetab Euroopa Liit.

 

Koolitus on sihtrühma kuulujale TASUTA (kui ettevõtte vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud).
Tegemist on vähese tähtsusega abiga (VTA),  mille arvestuslik summa on lisatud tegevuse kirjelduse juurde.

 

Täpsem info koolituse kohta ja registreerumine SIIN

Koolituse koordinaator:

Karin Kiss
Avatud ülikooli täiendusõppe peaspetsialist
Eesti Maaülikool
Tel: 731 3275
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
karin.kiss@emu.ee