Õppe ülesehitus ja maht | Õppe sisu ja õppematerjalid | Õppemeetodid |
---|---|---|
Auditoorne töö 8 ak. tundi | Töö planeerimine ja korraldamine: Restorani struktuur ja tööjaotus. Hooldustöötaja roll ja vastutus. Erinevad rollid ja vastutused. | Loeng |
Auditoorne töö 8 ak. tundi | Restorani Töö Keskkond: Tööohutus ja hügieen (isiklik hügieen, tööohutuse eeskirjad, toidu käitlemise hügieen). | Loeng, näitlikud õppevahendid |
Auditoorne töö 8 ak. tundi | Teenindamine ja müügitöö: Klientide tervitamine ja juhatamine (klienditeeninduse põhimõtted, külaliste vastuvõtt ja nende lauda juhatamine) Menüü ja jookide tutvustamine (menüü mõistmine ja tutvustamine, jookide ja toitude soovitamine) | Loeng, näitlikud õppevahendid |
Auditoorne töö 20 ak. tundi | Etikett (Laua Katmine ja Teenindus): Laua katmise põhitõed (nõude ja söögiriistade paigutus, laua kaunistamine ja hooldus) Toitude ja jookide serveerimine (serveeringu tehnika ja viisakus, joogid ja nende serveerimine) | Loeng, näitlikud õppevahendid |
Auditoorne töö 20 ak. tundi | Klienditeeninduse Eriolukorrad: Kliendikaebuste käsitlemine (kaebuste käsitlemise tehnika, konfliktide lahendamine) Erisoovid ja allergiad (erivajadustega klientide teenindamine, toiduallergiate ja eridieetide arvestamine). | Loeng, näitlikud õppevahendid |
Auditoorne töö 16 ak. tundi | Arveldus ja Kassa: Arveldamine ja maksmine (erialane matemaatika) Maksmise viisid ja kassaaparaadi kasutamine | Loeng, näitlikud õppevahendid |
Auditoorne töö 8 ak. tundi | Erialane eesti keel | Loeng, kirjalik töö (töövihik) |
Auditoorne töö 8 ak. tundi | Erialane inglise keel | Loeng, kirjalik töö (töövihik) |
Praktika koolikeskkonnas 80 tundi | Praktiline Õpe ja Harjutused Simulatsioonid ja praktilised harjutused Erinevate teenindussituatsioonide läbimängimine Praktilised ülesanded ja tagasiside | Praktiline teenindamine õpetaja juhendamisel |
Hindamismeetod | Hindamiskriteerium |
---|---|
Teoreetiline Hindamine: Kirjalikud testid ja eksamid Küsimused, mis katavad õppekava põhiteemad nagu tööohutus, hügieen, teeninduse alused jne. Mitmevalikvastustega testid, lühivastustega küsimused ja essee küsimused. Kodutööd ja esseed Kodutööd teemadel nagu "Klienditeeninduse põhimõtted" või "Toidu ja joogi serveerimise reeglid". Esseed, mis nõuavad õpitu sügavamat analüüsi ja praktilise rakendamise kirjeldust. | Täpsus ja asjakohasus: Vastuste korrektsus ja täpsus. Vastuste põhjalikkus ja detailsus. Loogilisus: Argumentide ja seletuste loogiline ülesehitus. Kodutööd ja esseed Sisu ja sügavus: Teema käsitlemise põhjalikkus ja sügavus. Struktuur ja vormistus: Selge ja loogiline ülesehitus, korrektne keelekasutus ja vormistus. Allikate kasutamine: Asjakohaste allikate kasutamine ja viitamine. |
Praktiline Hindamine: Simulatsioonid ja rollimängud Rollimängude kaudu hindamine, kus osalejad peavad lahendama erinevaid teenindussituatsioone. Praktilised ülesanded, näiteks laua katmine, toidu ja joogi serveerimine. Osalemine praktilistes tundides: Hindamine osalemise aktiivsuse ja panuse alusel praktilistes tundides. Õpetaja või juhendaja tagasiside praktilise töö käigus. | Tehniline oskus: Oskus õigesti täita praktilisi ülesandeid (nt laua katmine, toitude ja jookide serveerimine). Klienditeenindus: Kliendisõbralikkus, viisakus ja professionaalsus suhtlemisel. Probleemide lahendamine: Oskus lahendada tekkinud probleeme ja konfliktisituatsioone. Osalemine praktilistes tundides. Aktiivsus ja kaasatus: Osalemise aktiivsus ja kaasatus praktilistes tegevustes. Koostöö ja meeskonnatöö: Võime töötada tõhusalt meeskonnas ja teha koostööd kaaslastega. Täpsus ja kiirus: Täpsus ja kiirus praktiliste ülesannete täitmisel. |
Klienditeeninduse Hindamine: Klienditeeninduse simulatsioonid Hindamine simulatsioonide kaudu, kus osalejad peavad täitma reaalseid klienditeeninduse ülesandeid. Tagasiside andmine ja parandusettepanekud. | Kliendiga suhtlemine: Kliendisõbralikkus, viisakus ja selgus suhtlemisel. Probleemide lahendamine: Oskus kiiresti ja tõhusalt lahendada kliendi probleeme ja kaebusi. Professionaalsus: Professionaalsuse ja teenindusstandardite järgimine. |
Suuline Hindamine: Suulised esitused ja ettekanded Osalejate etteasted teemadel nagu "Kuidas lahendada kliendikaebusi" või "Tööohutuse eeskirjad". Rühmaarutelud ja diskussioonid, mis aitavad hinnata osalejate teadmisi ja suhtlemisoskusi. | Sisu ja asjakohasus: Ettekande sisu ja selle asjakohasus teemaga. Esitlusoskus: Selge ja enesekindel esitus, hea keelekasutus ja kehakeel. Struktuur: Ettekande loogiline ülesehitus ja ajakasutus. |